Беседа протoнамесника Радослава Радовановића на празник Материца

У својој пастирској беседи на концу недељне Свете Божанске литургије у Саборном храму Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици, на празник Материца посвећен свим мајкама, протонамесник Радослав Радовановић говорио је о слободи и љубави којом мајка држи своју децу и породицу, називајући ту слободу даром који човек добија спознавши самог Бога.

Пошто је Бог човеку слободу дао из љубави, прота Радослав закључује да свака мајка управо том љубављу, увек призивајући љубав и вољу Божију, чува свој дом. Због тога је Пресвета Богомајка истинска заштитница, заступница и узор свих мајки широм Васељене.

“Нека је срећан данашњи празник свим добрим мајкама које се угледају на Пресвету Богородицу као узор свих мајки” – рекао је отац Раде додајући да су јадни они који не могу да схвате и прихвате Пресвету Мајку Божију као истинску, брижну мајку свих нас.

“Само они који верују у Бога и Богомајку, који прихватају чињеницу да се Богомладенац родио у витлејемској пећини биће спасени, њихова вера биће Богоугодна и на њима ће се испуњавати воља Божија” – закључио је прота Радослав.

Текст фотографије и звучни запис: Дејан Мостарлић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *