Света Архијерејска Литургија у Батровцима

 У 21. недељу по Педесетници, на празник Светог мученика Арете, 6. новембра 2022. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Батровцима служена је Света Архијерејска Литургија. Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије. Преосвећеном владици у служењу Божанске Евхаристије сатрудници су били протојереј-ставрофор мр Јован Милановић, ректор Богословије ,,Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима и јереј др Борис Фајфрић, парох у Батровцима. За певницом су појали ученици Карловачке богословије, предвођени својим професором г. Јованом Стојановићем. Светој Архијерејској Литургији присуствовао је велики број верног народа, као и представници Општине Шид, предвођени председником Општине, г. Зораном Семеновићем и председником СО Шид г. Тихомиром Стаменковићем.

Након Литургије Преосвећени владика Василије је доделио Грамате захвалности господи Слободану Грумићу, Ђорђу Вучковићу и Влајку Божићу за несебичну помоћ при обнови храма, док је као велики приложник Орденом Св. Арсенија Сремца награђен г. Јеленко Ђурђевић из Новог Сада. Том приликом је о. Борис Фајфрић унапређен у чин протонамесника.

У наставку је извршен опход око храма, приликом кога је извршено његово освећење, а по завршетку освећења је за све присутне у црквеној сали уприличена трпеза љубави, спремљена трудом и залагањем о. Бориса, парохијског свештеника и одборника С.П.Ц.О. Батровци.

Вероучитељ Ненад Србљанин

Извор: Сајт – Епархија сремска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *