У народом испуњеном храму саслуживало је свештенство Саборне цркве, а појао је хор под вођством Иване Србљан. У беседи после читања одломка из Јеванђеља (Лк. 8, 5-15) Патријарх је истакао:

-Реч Божја нам казује ко је истински, аутентични човек. Реч Божја нам казује какав човек треба да буде да би живео у складу са својим даровима, са својим потенцијалима, у складу са оним што је циљ његовог постојања. Наравно, реч Божја је једноставна и јасна и упућена је сваком човеку. Реч Божја – онда када није поводда ми на основу ње формирамо своје ставове и своје идеје и идеологије, него када је прихватимо онаквом каква она јесте и дамо све од себе да је применимо у свом животу – доноси пре свега мир, мир који не зависи ни од чега што је споља.

Тумачећи прочитану параболу о сејачу и сјемену, Патријарх је нагласио:

-Сејач није неко ко је затворен. Сејач штедро и на све стране баца дарове сеје. У овој причи, како сам Господ открива, сејач је управо Бог. Он је тај који даје таленте, који даје дарове, који даје способности и могућности сваком човеку на различит начин. Сваки човек може бити у нечему сличан са другим, али је опет у исто време непоновљив, јер има свој специфичан, посебан дар по којем га Бог препознаје, дар кроз који он може да се реализује, да расте до мере раста висине Христове, тако да буде непоновљив, да буде посебан, и да као непоновљив може да дарује себе својим ближњима и да, опет као непоновљив, непоновљиве своје ближње прима на своје груди.

Извор: СПЦ