Слава храма Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови

Уочи храмовне славе, дана 13. октобра у храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови служена је Света тајна Јелеосвећења, коју је служио Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић, уз саслужење протојереја Предрага Михајловића, протонамесника Ђорђа Ковљена, Архијерејског намесника пећиначког пронамесника Бојана Мијановића, јереја Саше Милијашевића, јереја Бранислава Јовановића, јереја Слободана Кузмановића, као и ђакона Стефана Гавровског, уз присуство више свештеника.

Пригодном беседом вернима се обратио Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић, наглашавајући значај окупљања свештенства и њиховог заједничког служења. У својој беседи прота Зоран говорио је о празнику Покрова Пресвете Богородице, одговорности родитеља у узвишеном чину васпитања деце и улози породице као ,,мале Цркве“.

На сам дан празника Покрова Пресвете Богородице служена је Света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Бранко Поповић, уз саслужење протојереја-ставрофора Јове Лакића, протојереја-ставрофора Данила Стегњајића, протојереја Предрага Михајловића, протонамесника Саве Мишановића, јереја Слађана Видаковића, као и ђакона Стефана Гавровског.

Празничну беседу произнео је протојереј-ставрофор Бранко Поповић, наглашавајући значај Пресвете Богородице у животу православних хришћана, истичући да је живот Богомајке велика тајна и чудо које се људима открива. На Светој Литургији својим појањем узео је учешћа и дечји црквени хор ,,Прота Симеон“, који поје при храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови.

Након Свете Литургије извршен је молитвени опход око храма, пререзан славски колач и освештано жито. Свечани славски ручак уприличен је у ресторану Ловац у Старој Пазови. Овогодишњи кум био је г. Љубиша Беловановић са својом породицом, вишегодишњи доброчинитељ храма Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови.

Старешина храма протојереј-ставрофор Миодраг Лујић, у име Управе храма, као и свог сабрата протонамесника Зорана Ерића захвалио је свим свештенослужитељима на жртви и љубави, као и народу који се окупио да прослави празник Покрова Пресвете Богородице.

Ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *