Испраћај светих моштију из старопазовачког намесништва

Од 14. јуна и дочека у Новој Пазови, до 2. јула 2016. године, мошти преподобне мати Ангелине су биле у сваком месту старопазовачког намесништва. Раније, још 8. и 9. маја, Свете мошти су походиле и Пећинце и Сибач. Од 2.јула Свете мошти ће походити места у сремскокарловачком намесништву, а касније и места румског намесништва.
У суботу, 2.јула, из Сурдука су испраћене Свете мошти око 17 часова, после одслуженог Акатиста преподобној мајци Ангелини. У Сурдук су из сремскокарловачког намесништва дошли протојереј Борис Милинковић, архијерејски намесник сремскокарловачки, протојереј Радислав Трајковић и протонамесник Радомир Клинцов, и они су преузели Свете мошти које настављају свој благодатни пут по сремској епархији. Протојереј-ставрофор Миле Јокић је одржао врло надахнуту беседу у којој се и захвалио свима који су допринели да све у нашем намесништву прође у најбољем реду и поретку.
Сви заједно дугујемо велику захвалност на првом месту:
Његовом Преосвештенству Господину Василију, Епископу сремском,
протојереју-ставрофору Милету Јокићу, архијерејском намеснику старопазовачком,
затим свештенству старопазовачког намесништва: оцу Сими Вишекруни, Данилу Стегњаићу, Луки Симићу, Богдану Михајловићу, Витомиру Васићу, Милу Лујићу, Срђану Ђурђевићу, Кристи Алексићу, Радомиру Сандићу, Лазару Кашићу, Александру Цвитановићу, Ђорђу Ковљену, Слађану Видаковићу, Марку Симићу, Браниславу Џомбићу, Николи Деспоту, Велибору Симићу, Милану Главашевићу, Зорану Ерићу, Ђурђу Чулићу, Бојану Мијановићу, Александру Маџаревићу, Сави Мишановићу, Александру Класнетићу, ђакону Јовану Стегњаићу, и свештенству других намесништава,
вероучитељима: Браниславу Керечком, Димитрију Милановићу, Ђорђу Деспоту, Илији Алексићу, Станиславу Будисављевићу, Данилу Стјепановићу, Слободану Грујићу, Марији Кресоји, Мирјани Јунгић, Бранки Јованчевић и другим вероучитељима и студентима ПБФ.
Посебно се захваљујемо господи из Општине Стара Пазова и Пећинци, и полицији из ових места: начелнику старопазовачке полиције Зорану Лазићу, затим заменику командира полицијске испоставе Стара Пазова Драгану Врањешу, заменику вође саобраћајног сектора Зорану Кравићу, који су и у слободно време долазили да прате Свете мошти по старопазовачкој општини, и другим полицијским службеницима. Захваљујемо директорима школа, члановима Месних заједница, разним удружењима, и свима који су дочекали, чували и пратили мошти Свете мајке Ангелине, и сложно певали:
РАДУЈ СЕ ПРЕПОДОБНА МАТИ АНГЕЛИНО, ПОХВАЛО РОДА НАШЕГА ! ! !
Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *