Прослава Свете мајке Ангелине у манастиру Крушедол

И ове године, као и свагда, прослави се торжествено празник Свете мајке Ангелине у манастиру Крушедол. Као што и приличи називу мајке, она нас је окупила и у ова смутна времена како би нас својом Светошћу оснажила и укрепила. Управо је о томе беседио Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије после Свете архијерејске Литургије, коју је служио са свештенством, монаштвом и благоверним народом сремске епархије.

Његово Преосвештенство се помолио Њој коју славе од Срема све до далеких крајева Русије, да умири својом молитвом народе и донесе мир свету, мир који нам је потребан и за који се молимо у литургијским прозбама. По благослову Његовог Преосвештенства народу се пригодном беседом за време причешћивања свештенства обратио и протосинђел др Клеопа Стефановић, настојатељ манастира Ваведења Пресвете Богородице и професор богословије “Свети Арсеније Сремац” из Сремских Карловаца, позивајући све верне на сведочење своје вере и да својим примером светлимо свету.

После Свете архијерејске Литургије уследио је свечани ручак и трпеза љубави, које је за свештенство и народ уприличило братство Светог манастира Крушедола са својим старешином игуманом Савом Јованчевићем.

Текст и фотографије: ђакон Горан Груловић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *