СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПИНЦИМА

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПИНЦИМА

 

Созерцавајући и живећи тајну Домостроја спасења људскога рода, коју Господ премудро устројава, старајући се о сваком човеку, данас богослужбено и молитвено прослављамо Сабор Св. архангела Гаврила, нашега старијег брата – дан посвећен свим делима у којима се пројавила блага вест Домостроја Божијега кроз благовештења Светога архангела Гаврила роду људскоме.

Овога благовесника Божијега као своју храмовну и сеоску славу прославља доњесремско село Попинци.

Богослужбено прослављање овога дана започело је Светом Тајном Јелеосвећења у  храму Светог Архангела Гаврила у Попинцима, са почетком у 19:30 часова. Светим богослужењем, у ком су се свештенство и верни народ помолили за здравље душа и тела народа Божијега, началствовао је Архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић, парох пећиначки, уз саслуживање протојереја – ставрофора Данила Стегњајића , пароха у пензији из Голубинаца, протојереја Недељка Ковача, пароха дечког, јереја Милана Главашевића, пароха попиначког и сибачког, јереја Слободана Мицића, пароха обрешког, јереја Стефана Сремца, пароха прховачког и сремскомихаљевачког и јереја Божидара Васића, пароха огарског.

Богонадахнуту беседу произнео је Архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић, честитавши славу и празник, говоривши о значају празника, о духовном препороду и напретку вернога народа у Попинцима и позвавши све на црквено народни сабор 7. августа 2022. лета Господњег у Купинову поводом Литије са моштима Св. мати Ангелине и Свете Архијерејске Литургије у новообновљеном храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

После помазивања, трпеза љубави, коју су припремили домаћини, служена је у парохијској сали у Попинцима.

 

Приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *