Одржан традиционални САБОР ДЕЦЕ У ХРАМУ САБОРА СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА У РУМИ

ЧОВЕК ТРЕБА ДА СЕ ИЗВЕЖБА ДА ПРИЗНАЈЕ СВАКОГ ЧОВЕКА БОЉИМ ОД СЕБЕ, ТИМЕ ЗАДОБИЈА СМЕРНОСТ – учио је Преподобни Сисоје. 

Празник овог великог Божијег угодника, који се сматра заштитником деце, молитвено и свечано прослављен је у храму Сабора српских светитеља у Руми, 19. јула 2022. године, где је одржан и традиционални Сабор деце.

Светом Литургијом началствовао је протојереј Бранислав Мишковић, док су певницу водили појци храма, предвођени протом Вујадином Савићем.

На Светој Литургији, у пуном храму благочестивог народа, међу једнакима пред Господом издвојиле су се мајке, приносећи славске колаче и кољива за своју децу.

У поподневним часовима, Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић, архијерејски намесник и парох румски, који се обратио верном народу казивањем Богонадахнутих речи, објашњавајући значај Великог празника.

У 18.00 часова, отпочело је дружење деце у порти храма. Присутни у великом броју, започели су своје игре, проткане љубављу, осмесима и песмом.

У организацији овог дивног догађаја учествовали су Дејан Ловчанин – професор физичког, Илија Хојт – професор математике и Маринко Симић – вероучитељ.

За све присутне, како то увек и бива у живој заједници овог храма, припремљено је послужење, заслугом наших духовних отаца храма Сабора српских светитеља, као и трудом верница мајки и сестара чланица подручног Кола српских сестара при Светом Храму.

Текст, фотографије и видео запис: Мирјана Босић
Извор: Радио „Српски Сион“

Делић атмосфере делимо са Вама, у видео прилогу:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *