Освећење звона за нови храм у Новој Пазови

Освећење звона за нови храм у Новој Пазови
У недељу 17. јула 2022. године, када се обично врши завет Свете мученице Недеље , у 9:30 у храму Светог првомученика и архиђакона Стефана у Новој Пазови,  Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Лука Јовић, јереј Александар Маџаревић и јереј Светогор Сандић.
Истог дана у 18:00 часова, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије осветио је три звона за храм Светог првомученика и архиђакона Стефана у Новој Пазови. У чину освећења звона су још учествовали протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, протонамесник Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки и епархијски ђакон Горан Власац. Молитвено су присуствовали сви свештеници старопазовачког намесништва уз свештенике из других епархија. Појао је хор “Свети владика Николај Српски.”
Епископ Василије је у беседи поменуо наше велике ктиторе Немањиће и Бранковиће, издвојивши Светог краља Милутина за којег се каже да је за сваку годину владавине подигао по једну задужбину, а владао је 40 година. И у данашње време има оних ктитора који су се одважили да сами подигну цркву међу којима је и господин Раденко Ђуричић из Нове Пазове.
Дародавац звона је господин Драгиша Кандић из Нове Пазове.
За трпезом љубави протојереј-ставрофор Зоран Јовић је захвалио владици Василију на издвојеном времену и доласку на овај чин освећења звона и на поучним речима свештенству и верном народу.
Јереј Светогор Сандић
Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *