Света архијерејска Литургија у Војки

У Трећу недељу по Педесетници, дана 3. јула 2022. године, у храму Светог оца Николаја у Војки, са почетком у 9:30, Свету Архијерејску Литургију је служио Епископ сремски Господин Василије. Саслуживали су протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Гавро Милановић, архијерејски намесник подунавски, протојереј Радомир Сандић, протонамесник Саво Мишановић, ђакон Његовог Преосвештенства Епископа Василија, Горан Власац, ђакони Светогор Сандић и Стефан Гавровски.
Предивно је појао хор “Свети владика Николај Српски” из Нове Пазове. Верни народ овог села и околних места је испунио храм Божији радосно дочекавши свог Архипастира. Пред улазак у храм, деца у народним ношњама из војачког КУД-а су нашем Епископу са љубављу ускликнили: “Добро нам дошао драги владико!”
После Великог входа,
Архијереј је благоизволео рукоположити новопазовачког ђакона Светогора Сандића у чин презвитера, назначивши га потом за једну од војачких парохија.
Епископ Василије је беседио о узвишеној свештеничкој служби, затраживши од народа да се и они помоле Богу за новорукоположеног посленика на Њиви Господњој.
Беседа нашег владике се тицала прочитаног јеванђеља ове недеље које нам даје веома важне поуке од којих се издваја завршна: “Него иштите најприје Царство Божије и правду његову, и ово ће вам се све додати.”(Мт. 6,33)
Тако и сви ми, да се не бринемо много, јер се Бог о сваком брине и стара и даје изобилно свако према његовој потреби.
Вероучитељ Димитрије Милановић
Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *