Обележена слава вероучитеља старопазовачког намесништва

У навечерје празника Светих и равноапостолних Кирила и Методија, у понедељак 23. маја 2022. године, вероучитељи архијерејског намесништва старопазовачког су прославили своју крсну славу.

У храму Преноса моштију светог оца Николаја Мирликијског у Белегишу, Вечерње богослужење са почетком у 18.00 часова је служио протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки. Појали су одређени вероучитељи, са претходно стеченим знањем Црквеног појања у богословијама СПЦ.

Након Вечерњег, јереј Милош Лукић је пререзао славски колач и прелио кољиво које је спремио овогодишњи кум протонамесник Ђорђе Ковљен, парох белегишки.

Велику част нам је учинио својим доласком протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, професор Богословског факултета у Београду, и Координатор за Верску наставу Епархије сремске.

После овог молитвеног дела, сви присутни су прешли на трпезу љубави у винарију “Милановић” (Риттиум) у селу Сурдук.

Отац Драгомир се захвалио оцу Зорану на позиву и истакао да му је велика част што је ово вече провео са вероучитељима старопазовачког намесништва и позвао све да упркос многим искушењима и недаћама истрају на овом спасоносном путу привођења младих душа Христу Господу.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: Ђурађ Дарчевић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *