„ПО ЗНАЊУ СЕ ИЗДВАЈАМО” – у ССШ „Бранко Радичевић” у Руми

По знању се издвајамо

У Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ из Руме реализује се пројекат “ПО ЗНАЊУ СЕ ИЗДВАЈАМО“ (КА- 2019-1-РС01-КА102-000560). Пројекат обухвата мобилност ученика у наставника- који финансира Европска Унија путем програма Ерасмус+ .
Партнер на овом пројекту је Tarsus İlçe Milli eğitim Müdürlüğü (Tarsus MEM) из Турске који је обезбедио потребну праксу за ученике И посматрање на рандом месту за наставнике.
Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ је у овај пројекат укључити 12 ученика из три области: угоститељство, дизајн одеће и економија, као и заменика директора у својству овог пројекта. Циљ пројекта је усавршавање у смислу звања, радног окружења и праћење нових потреба на тржишту рада.
Мобилност, односно учење у Турској одржано је од 31.3. до 14.4.2022.

Наставници су посматрати рад својих колега док су ученици имали прилику да похађају наставу у оквиру своје области образовања и да посећују компаније у којима имају практичну обуку. Заменик директора, на овом пројекту, разговарао је са директором школе партнера пројекта и представницима општине и региона у Турској у Тарсусу.
Методологија која се примењује током мобилности састојала се од формалног учења, практичног рада и неформалног учења кроз радне састанке и презентације.
Главни циљ овог пројекта је подизање компетенција ученика на тржишту рада тако што су наши ученици имали 15 дана квалитетну практичну наставу, подизали своје дигитално знање у струци, развијали креативне идеје и предузетнички начин размишљања. Наставници ове школе посматрали су рад колега из сенке и континуирано се усавршавали у својој струци. И тако су били укључени у образовање одраслих.
Кроз ову мобилност наставници су кроз образовање одраслих побољшали своја знања енеглеског језика. Посета Турској омогућила им је да директно упознају и осете другу културу и обичаје.
Наша школа је препозната како у нашем граду, тако и у округу по ширком спректру могућности како за наставнике тако и за ученике које нудимо кроз Ерасмус+ програм од самог почетка овог програма а од прошле године смо стекли акредитацију за овај престижни програм која омогућава да у наредних 7 година 15 ученика И 5 наставника иду у неку од земаља ЕУ на усавршавање у трајању од 15 дана.

Благодаримо професорици српског језика и књижевности Даниели Васић за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *