Такмичење из Верске наставе у Новој Пазови

У понедељак, 9. маја 2022. године, у црквеној сали храма Свете Тројице у Новој Пазови одржано је такмичење ученика Верске наставе Архијерејског намесништва старопазовачког у организацији Одбора за Верску наставу Епархије сремске. Тим поводом сваки вероучитељ припремио је ученике за такмичење и презентовање литерарних и ликовних радова. Присутне је поздравио Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић, пожелевши учесницима срећу и успех у такмичењу, а вероучитељима изразио захвалност поводом њиховог ангажовања у раду са децом.

После прочитане молитве уследило је такмичење. Ученици су формирани у више од двадесет екипа, распоређених у три категорије. Стручни жири сачињавали су: Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић, протонамесник Сава Мишановић и госпођа Кристина Мишановић, у присуству струче комисије: протојереја-ставрофора Драгомира Санде, координатора за Верску наставу Епархије сремске и господина Стефана Недића, члана Одбора за Верску наставу. Свако од вероучитеља помогао је око организације овог квиза, који је имао не само такмичарски дух, него и дух заједништва – међусобног упознавања и дружења ученика Веронауке различитих школа Општине Стара Пазова.

По завршетку такмичарског дела екипе су презентовале радове, након чега су чланови стручног жирија саопштили резултате квиза. Победницима такмичења уручене су пригодне награде.

Резултати такмичења:

I Млађи основци:

  1. ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ Стара Пазова – вероучитељица Мирјана Јунгић
  2. ОШ „Растко Немањић – Свети Сава“ Нова Пазова – вероучитељ ђакон Светогор Сандић
  3. ОШ „Никола Тесла“ Нови Бановци – вероучитељ Станислав Будисављевић

II Старији основци

  1. ОШ „Растко Немањић – Свети Сава“ Нова Пазова – вероучитељ Димитрије Милановић
  2. ОШ „Симеон Араницки“ Стара Пазова – вероучитељ ђакон Стефан Гавровски
  3. ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ Стара Пазова – вероучитељица Бранка Ненадић

III Средње школе:

  1. Гимназија ,,Бранко Радичевић“ Стара Пазова – вероучитељица Марија Кресоја
  2. Техничка школа Стара Патова – вероучитељ ђакон Илија Алексић
  3. Економско – трговинска школа Стара Пазова – вероучитељ ђакон Илија Алексић

Након прочитаних резултата уследило је послужење за све учеснике такмичења, њихово међусобно дружење, као и трпеза љубави, током које су вероучитељи заједно са координатором за Верску наставу, протом Драгом Сандом, протом Зораном и свештенством сумирали утиске, размењивали искуства и разговарали о Верској настави и ваннаставним активностима.

Текст: ђакон Стефан Гавровски

Фотографије: Ђурађ Дарчевић, предавач верске наставе у Новим Бановцима

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *