Цвети у храму Свете Петке у Новој Пазови

На празник Уласка Христовог у Јерусалим, дана 17. априла текуће године, Свету Литургију са почетком у 9.00 сати, служили су протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки и ђакон Светогор Сандић. Појао је хор храма Свете Петке “Свети владика Николај Српски.” По претходном позиву вероучитеља ђакона Светогора Сандића, чтеца Димитрија Милановића и Душана Тишме, ученици који иду на веронауку су дошли овога дана на Литургију да би са свима нама примили Свете Тајне у Светој Чаши.

Иако је почео скоро распуст многи ученици нису заборавили позив вероучитеља и дошли су у свети храм на Литургију. Ђацима који нису дошли овога дана, у школи је речено да се потруде и да до Васкрса дођу барем једном на Свето Причешће.

После Свете Литургије отац Зоран је у беседи истакао ову велику љубав и жртву деце која су осетила призив од Бога и дошла у храм на Причешће. Захвалио се и вероучитељима који поред наставничких обавеза често улажу и надљудске напоре да би кога придружили војсци Христовој. На крају је упућена захвалност браћи и сестрама ове заједнице, који су спремили телесно окрепљење за око 200 оних који беху дошли на Евхаристијско сабрање.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фото: Душан Тишма, вероучитељ

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *