Патријарх Порфирије са избеглима из Украјине

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије састао се данас у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару са породицом Герашченко, који је пред ратним пожаром избегла из Украјине.

Александар и Марија, којима се четврто дете родило пред сам полазак у избеглиштво,  привремено су се сместили код својих кумова, породице Огњановић. Они су истакли да преко патријарха Порфирија изражавају захвалност српском народу на гостопримству и сигурности коју им је пружио. Патријарх Порфирије је нагласио да наш народ веома добро зна колика је несрећа рат, а посебно шта су избегличке муке, као и да ће Црква учинити све што је у њеној моћи да помогне избеглима из Украјине, али и да достави помоћ на ратом угрожено подручје.

-Најважније је да рат што пре стане, за то се молимо. Молимо се да се ваша дивна породица врати у свој кућу, да деца осете топлину родитељског дома, поручио је патријарх Порфирије и поново позвао верни народ да избеглицама из Украјине пружи сваку помоћ без обзира на то да ли су православни, католици или атеисти, у коју цркву иду и како се моле Богу. -То Христос од нас очекује, да помогнемо невољницима, истако је патријах Порфирије.

У разговору су учествовали преосвећени епископи ремезијански г. Стефан, старешина храма Светог Саве, и хвостански г. Јустин, координатор добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *