Мошти мајке Ангелине у Сурчину и Угриновцима

У недељу 29. маја 2016. служено је вечерње бденије и у наставку Акатист српској светитељки и Божјој угодници Мајци Ангелини у храму посвећеном Светој Петки у Сурчину. Акатист су служили протојереј-ставрофор Милутин Илић и јереји Милан Алимпић и Јулијан Тодоровић.

За певницом су појали јереји Страхиња Голијан и Слободан Чавка.

ОПШИРНИЈЕ: http://www.eparhija-sremska.rs/novosti/ruka-svete-majke-angeline-u-hramu-svete-petke-u-surcinu/

Након пет стотина година, по први пут у историји, мошти Свете Мајке Ангелине су изнесене из манастира Крушедол и походе Срем. Тако је света рука Мајке Ангелине 2.јуна 2016. године стигла у Угриновце и донела тродневну радост и благослов.

У величанственој литији коју су заједно са својим архипастиром, епископом сремским, господином Василијем, чинили свештеници земунског намесништва, српску деспотицу су, бацајући латице пред њене мошти, песмом дочекали чланови дечијег црквеног хора при Храму Св. великомученика Георгија, угриновачки фолклорни ансамбли, ђаци, ловци и мноштво верног народа.

Након Акатиста Преподобној деспотици, владика Василије је подсетио присутне да је ово духовно сабрање јединствена прилика која се пружа мало коме у животу, те да је након великих страдања и несрећа које су се догодиле у Угриновцима, сусрет са преподобном српском деспотицом потреба нашег народа за благодаћу Божијом која се кроз мошти светитеља излива на све нас.
А. Нинковић

ОПШИРНИЈЕ: http://www.eparhija-sremska.rs/novosti/velicanstven-docek-mostiju-majke-angeline-u-ugrinovcima/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *