Празник Светог Саве у Сусеку

У среду, 26. јануара 2022. године у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку са почетком у 16.00 часова одслужено је вечерње богослужење у част и спомен празника Светог оца Саве, Архиепископа српских и поморских земаља, првог нашег учитеља и просветитеља, тако молитвено припремајући се за сутрашњу Литургију и свечани догађај.

У четвртак, 27. јануара 2022. лета Господњег са почетком у 8.00 часова у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку служено је јутрење и у наставку Литургија, све у славу Божију и част Светог оца Саве, Архиепископа српског, а којом је началствовао старешина храма јереј Немања Теофиловић. За певницама били су чланови Појачког састава “Благовеститељ”.

На крају заједничке литургијске молитве и песме Богу, пререзан је кумовски славски колач и освећено кољиво које су припремили овогодишњи кумови породице ученика веронауке Живана Шовљанског и Василија Ватраља. Након литургијског и обредног дела молитвене прославе празника приступило се дечијим декламацијама (рецитацијама) у част и спомен лика и дела Светог Саве, где је подељено око 80 светосавских поклон-пакетића.

Још једном сусечка Црква се захваљује светосавским кумовима на даровима за храм – 2 кандила за иконостас, г. Томиславу Ковачићу за помоћ у обезбеђењу светосавских поклон-пакетића, разредним старешинама ОШ “Јован Поповић” 1-5. разреда и васпитачицама предшколске установе, као и члановима Управе храма на помоћи у припреми прославе.

Текст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки

Фотографије: Милева Недељковић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *