Свети архангел Михаилo прослављен у манастиру Грабово

Благослов Свeтог архангела и топао сунчан дан могли су да осете сви који су се затекли у недељу 21. новембра 2021. године у манастиру Грабово на светој Фрушкој Гори. Поред многобројних храмова и манастира који прослављају Светог архангела Михаила налази се и манастир Грабово који је подигнут као сеоска црква 1748. године.

За његов данашњи изглед побринуо се Архимандрит Сава (Јованчевић) са мати Меланијом и мати Ангелином. Архимандрит Сава (Јованчевић) са сестринством манастира Грабова уприличио је пригодан дочек многобројним гостима који су се затекли на манастирској слави.

Молитве Богу на Светој литургији принео је отац Сава (Јованчевић), за певницом су појали богослов Бранислав Мисиркић из Крушедола и господа Радивој Регељац и Срђан Радновић. Сестре манастира Грабово мати Меланија и мати Ангелина заједно са доживотним кумом манастира Ђорђем Лазићем побринуле су се за трпезу љубави која је уследила након Свете литургије.

Народа је било са многобројних страна Србије што је учинило да се размене мишљења и утисци о многим актуелним темама. Иначе, манастир је тренутно у обнови тако да могу да се виде многобројне занимљивости како у самом манастиру, тако и у манастирској порти. Манастир окружује прелепа шума Фрушке Горе, те ни у ком случају не можете погрешити ако се упутите путем манастира Грабово!

Текст и фотографије: Теолог Бранислав Мисиркић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *