Јелеосвећење у Покровском храму у Петроварадину

Петроварадински храм Покрова пресвете Богородице је на своју храмовну славу био испуњен верницима, који се и у вечерњим сатима сабраше да присуствују Светој тајни јелеосвећења.

Једну од седам светих тајни, која подразумева свештене радње у којима примамо невидљиву благодат Светог Духа, обавили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, парох бусијски, протојереј-ставрофор Славко Теофиловић, парох иришки у пензији, протојереј-ставрофор Јовица Јовановић, парох на Мишелуку, протонамесник Вељко Грубач, парох беочински, јереј Милан Ковачевић, парох петроварадински, јереј Немања Теофиловић, парох сусечки и јереј Милош Марјанац, парох беочински.

Домаћин овог догађаја јереј Бранислав Керечки са својим сарадницима је данас духовно испунио дан свима онима који су после преподневне Архијерејске Литургије присуствовали Светој тајни јелеосвећења у најмлађем петроварадинском храму.

Јутрошња беседа протојереја-ставрофора др Драгомира Санда и вечерашњи говор протојереја-ставрофора Милета Јокића посвећен Пресветој Богородици су доживљаји за памћење и наук, што се могло и видети данас на лицима верног народа. Слава Богу за све!

Текст и фотографије: г. Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа: протојереј-ставрофор Миле Јокић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *