Призив Светог Духа на почетку школске године у цркви Светог Јована Шангајског у Батајници

„У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је, дакле, највећи у Царству небескоме? И дозва Исус дете и постави га међу њих и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско. Који се, дакле, понизи као дете ово, онај је највећи у Царству небеском…Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер таквих је Царство небеско…”

Пратећи ове надахнуте речи, у суботу 11. септембра 2021. године, када обележавамо Усековање главе Светог Јована Крститеља, обављена је молитва и призив Светог Духа на почетку школске године, где су се ђаци и многобројни верни народ духовно придружили братству храма Светог Јована Шангајског у Батајници да би заједнички обележили овај празник, помолили Богу и покушали да поново постану чедна, невина и неискварена деца, те да на тај начин придобију Царство Небеско. Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј Дарко Кончаревић.

Овај свети и благословени дан представио је огромну радост свим присутнима, нарочито многобројној деци, која нису скривала задовољство на својим лицима причешћујући се, а по завршетку су сви добили пригодне поклоне потребне за школу. У порти храма наставило се дружење уз послужење и радост свих присутних.

Овогодишње обележавање почетка школске године остаће урезано у странице њиховог живота, не као чињеница, већ као удео у изобиљу божанских дарова, подсећајући на завршно одредиште заједнице у Христу и учествовање у Његовој благодати.

Благодаримо вероучитељици Драгани Кончаревић за достављен извештај

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *