Молебан за почетак нове школске године у Старој Пазови

У навечерје празника Усековања главе Светог Јована Крститеља, 10. септембра 2021. године, у храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови, са почетком у 18 часова, служено је вечерње богослужење и молебан за почетак нове школске године.

Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Зоран Јовић, Архијерејски намесник старопазовачки, уз саслужење старешине храма, протојереја Миодрага Лујића, као и ђакона Стефана Гавровског. Вечерњем богослужењу и молитвеном призиву Светог Духа присуствовала је директорка ОШ „Симеон Араницки“ гђа Слађана Бурсаћ, са наставницима и учитељима ове школе, родитељима, као и ученицима, које је на молебан, пригодним писмом позвао ђакон Стефан Гавровски, вероучитељ.

Више стотина ученика, заједно са родитељима који су дошли да саборно узнесу молитве Господу и Пресветој Богородици, испунили су храм Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови.

Пригодном беседом присутне је поздравио Архијерејски намесник старопазовачки, протојереј Зоран Јовић, захваливши се свима који су узели учешћа у овом молитвеном чину, пожелевши им успешну и благословену школску годину.

На крају, ученицима су подељени слаткиши, које је припремило братство храма.

Ђакон Стефан Гавровски, вероучитељ ОШ „Симеон Араницки“ у Старој Пазови

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *