Молитвени призив Светог Духа на почетку нове школске године у Старим Бановцима

Дана 05. 9. 2021. године, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Старим Бановцима, након Свете Литургије, у присуству ђака, родитеља и осталог верног народа, извршен је чин молитвеног призива Светог Духа на почетку нове школске године.

Литургијско сабрање, које је ове недеље било нарочито украшено маленим главицама које вире из првих редова испред иконостаса, у групицама првачића, који су одлучили да седну на под храма и храбро издрже цело богослужење, говори о деци, али и доброј пракси, која се све активније спроводи из године у годину у нашем народу. Ова заједничка пракса која повезује Цркву и школу, испуњава унутрашњи простор дечије душе благословеним садржајем, који ће у каснијем будућем сећању детета-човека, остати као залог добра и истине. 

Старешина храма протојереј Александар Цвитановић је поздравио децу и упутио речи подршке, опомињући народ на неопходност доласка на богослужење и учествовање у Светим тајнама Цркве. Родитељи, као они који имају поверену им од Бога власт и одговорност над својом децом, поред свих обавеза које их неумољиво вуку на све стране, као човека данашњице, морају да обрате пажњу на духовни сегмент, веру православну која обликује наше цело биће и коју смо наследили од наших старих.

Текст и фотографије: вероучитељ Дарко Зубовић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *