Молитвени почетак нове школске године у Сремским Карловцима

У среду 1. септембра Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог оца Николаја у Сремским Карловцима. Преосвештеном Епископу саслуживали су архимандрит Стефан (Вучковић), игуман манастира Велика Ремета и духовник богословије, протопрезвитер Јован Милановић, в.д. Ректора богословије, као и професори богословије у чину: архимандрит Арсеније (Матић), протосинђел др Клеопа (Стефановић), презвитер Станко Лакетић и протођакон Љубомир Лукић, као и епархијски ђакон Горан Власац.

Молитвено су присуствовали и директори Карловачке гимназије и ОШ “23. октобар”. Литургијско сабрање својим појањем украсили су ученици богословије предвођени професором црквеног певања Јованом Стојановићем.

У току Свете Литургије извршен је чин молитвеног призива Светог Духа на почетку школске године. Након отпуста сабраним професорима и ученицима обратио се Владика Василије, који је свима пожелео мира и успеха у изучавању свештеног богословља и других корисних наука у новој школској години.

Текст и фотографије: презвитер Станко Лакетић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *