Патријарх српски примио директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 21. јула 2021. године у Патријаршијском двору у Београду директора директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону г. Арно Гујона.

Предстојатељ Српске Православне Цркве је током сусрета са директором Гујоном разговарао о пројектима којима се поспешује сарадња и веза између Срба у свету, региону и отаџбини. Патријарх Порфирије је изразио задовољство што Српска Православна Црква има кључну улогу у том процесу и истакао значај светих богослужења, часова веронауке и српског језика, фолклорних манифестација и духовних и научних предавања у српским православним храмовима широм света.

Директор Гујон је напоменуо да држава Србија кроз реализацију бројних конкретних пројеката сведочи да јој је веома стало до повезаности између Срба у региону, свету и матици, као и да по том питању ужива подршку Српске Православне Цркве.

Пријему су присуствовали службеник Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону г. Стефан Моровић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *