Опело и сахрана Ђорђа Марјановића

У Алеји заслужних грађана у петак 21. маја 2021. године сахрањен је Ђорђе Марјановић, једна од највећих певачких звезда некадашње Југославије, легенде шлагера, човек огромне харизме.

Претходно је одржана дирљива комеморација у Скупштини града којој су присуствовале бројне значајне личности из јавног живота. Ђорђе Марјановић је напустио овај свет 15. маја, а „Звиждук у осам“ је заувек утихнуо.

Oпело на Новом гробљу је служио протојереј-ставрофор др Милош Весин парох чикашки и ленсишки уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Радовановића из Вазнесењске цркве у Београду. Испраћен је уз хорску композицију „Опело“ у фис-молу Стевана Мокрањца и опело Руговски.

После опела у капели дирљивим словом се обратио прота Милош који је као и милиони људи растао уз песме Ђорђа Марјановића. Временом је из тога израсло дивно и дуготрајно пријатељство.

Ђорђе Марјановић и Миша Јовић су једини који су у безбожно време, за празновање Светог Саве долазили на факултет, тиме исказујући своја дубока осећања према вери.

На вечни починак су га испратили многобројни пријатељи, колеге, поштоваоци.

Благодаримо Зорици Зец на достављеном извештају

Беседа проте Милоша Весина:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *