Одржан четрдесетодневни помен игуманији Гаврили

Четрдесетодневни помен игуманији Гаврили одржан је у манастиру Раковац, у петак 7. маја 2021. године, у храму Светих бесребреника Козме и Дамјана са почетком у 10.00 часова.

Помен је служио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије уз саслужење архијерејског намесника подунавског протојереја-ставрофора Гавре Милановића, протонамесника Вељка Грубача пароха беочинског и епархијског ђакона Горана Власца.

После помена Владика Василије је, поздрављајући верне радосним поздравом Христос воскресе, прозборио слово о блаженоупокојеној мати Гаврили, игуманији која је носећи Бога у срцу монашким подвигом уткала себе у сваки кутак манастира Раковца.

Помену су присуствовали у цркви и на гробљу, где је помен служио отац Вељко Грубач, игуманија манастира Грнчарице, мати Домника са сестринством и сестринство манастира Јаска. У манастиру Грнчарици (Епархија шумадијска), упокојена мати Гаврила је примила монашки постриг из руку блаженопочившег владике Саве шумадијског.

Гостољубље исказано у манастиру Раковцу од стране оца Варнаве и оца Евгенија са мати Софијом, би као и увек а данас у спомен мати Гавриле, баш какво је гостољубље било и у време њеног земног живота.

Благодаримо Зорици Зец за достављен извештај.

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *