Епископ сремски г. Василије богослужио у манастиру Петковица

Дана 4. 05. 2021. године, на Васкрсни уторак, Његово Преосвештенство Eпископ сремски господин Василије началствовао је Светом архијерејском Литургијом у манастиру Петковица, на Фрушкој гори.

Том приликом, саслуживали су му протојереј Веселин Пурић, пензионисани парох из Платичева, јереј Далибор Чолић, који служи у цркви Светих Сирмијумских мученика у Малој Босни (Сремска Митровица) и јереј Јовица Михајловић, који врши службу у Мартинцима, као и епархијски ђакон Горан Власац.

У склопу Литургије, владика сремски Василије је одликовао протојереја Веселина Пурића правом ношења часног, напрсног крста и доделио му звање Високопречасног протопрезвитера – ставрофора.

Поменути прота Веселин Пурић је дугогодишњи духовник манастира Петковица и редовно служи службе у овом манастиру недељом и празницама. Омиљен је, како међу монахињама манастира Петковица, тако и међу верним народом.

Прота Веселин никога не оставља равнодушним и увек је спреман да упути осмех и благу реч. Његово присуство у овом манастиру је на корист свима нама који долазимо у ову светињу.

Захваљујемо се и игуманији овог манастира, мати Антонини Симић која нас је све дочекала са радошћу а после и угостила за трпезом љубави. За певницом су појале сестре из Добановаца, чланице црквеног хора „Љубав, Вера и Нада“.

Текст и фотографије: ђакон Александар Цигановић 

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *