Исповест и причешће Архијерејског намесништва сремскомитровачког у Манђелосу

Дана 21. априла 2021. године, у среду пете недеље Свете четрдесетнице,  у Храму Светог Великомученика  Георгија у селу Манђелосу, сабрало се братство намесништва сремскомитровачког под омофор духовнога пастира Епископа сремског г. Василија.

На Светој Литургији пређеосвећених дарова, која је служена у поменутом храму, Свету Литургију је служио Епископ сремски г. Василије уз саслужење протонамесника Андрије Авакумовића пароха Храма Светог архиђакона Стефана у Сремској Митровици , јереја Јовице Михајловића пароха Храма Светог оца Николаја у Мартинцима и епархијског ђакона Горана Власца.

Свештенство је исповедао наш далеко познати духовник архимандрит Доситеј из манастира Гргетега.

Благодарећи Богу, уз посредство намесника сремскомитровачког протојереја-ставрофора Саве Раките, сабрало се и причестило свештенослужитеља 39.

Имали смо и част да са нама духовну радост подели и Архијерејски намесник земунски протојереј Страхиња Голијан са својом протиницом.

Храм је био препун деце села Манђелоса и честитога народа парохије Манђелошке који се радује сваком доласку свога Архипастира.

На Светој Литургији освећен је и крст за новоподигнуту, трећу по реду, светињу у селу Манђелосу, крстообразну Цркву на месном гробљу која је посвећена преоподобном Ави Јустину Ћелијском, која ће ако Бог да бити освећена ове године, 14. јуна, на дан самога светитеља.

Наш драги Владика као и увек обратио се предивним и топлим речима поуке и охрабрења у овим тешким искушењима како за нас саме тако и за цело човечанство.

Сво свештенство монаштво и вероучитељи после Свете литургије и причешћа сабрали су се у предивном светосавском дому парохије манђелошке.

У току трпезе љубави прочитан је и предиван текст који нам је и те како био потребан као охрабрење и смерница у нашем раду и животу. У току ручка прота Мирослав се обратио речима благодарности Епископу, архимандриту и свој сабраној братији.

Да све протекне у најбољем реду као добри домаћин старао се протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић парох Манђелошки са својом породицом.

Текст и фотографије приредио парох манђелошки прота Мирослав Јосимовић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *