Патријарх српски примио Министра спољних послова Републике Грчке

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 5. априла 2021. године у Патријаршијскм двору у Београду Његову Екселенцију Никоса Дендијаса, министра спољних послова Републике Грчке.

Током првог састанак са чланом грчке владе од ступања на дужност, патријарх Порфирије је говорио о вековним најблискијим везама два једноверна народа, грчког и српског, које упркос бројним изазовима и искушењима које намећу савремене светске околности треба предано неговати и развијати.

У том смислу духовни вођа православних Срба је истакао помоћ коју су Грчка Црква и народ пружили Србији и српском народу током несрећних ратова и санкција деведесетих година прошлог столећа. Патријарх је изразио и личну наклоност духовности и јелинској култури.

Министар Дендијас је, захваливши на топлој добродошлици, честитао Патријарху на избору и устоличењу у трон предстојатеља Српске Православне Цркве, изразивши наду да ће дуго и мудро управљати кормилом Цркве.

Пријему су присуствовали амбасадор Републике Грчке у Републици Србији Георгиос Дјакофотакис са сарадницима, јерођакон Сава (Бундало) и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Фото: Министраство спољних послова Републике Грчке

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *