Исповест свештенства Архијерејског намесништва подунавског

Дана 31. марта 2021. године, са почетком у 9:30 часова у сремскокаменичком Храму Светог пророка Илије служена је Архијерејска литургија пређеосвећених дарова којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије. Овом приликом била је уједно и исповест свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва подунавског.

Нашем Епископу саслуживали су протојереј Дарко Јелић, парох иришки и старешина Саборног храма Светог оца Николаја, и јереј Милош Маријанац, парох беочински и старешина Храма Светог оца Василија Острошког Чудотворца. У овом великопосном богослужбеном тренутку учествовао је и верни народ заједно са свештенством уз свог Епископа, који се обратио беседом о греховном паду српског човека и његовом путу за повратак Богу као своме Извору и Спаситељу. Домаћин овог сабрања заједно са својим парохијанима био је протојереј-ставрофор Јовица Јовановић.

Након заједничке молитве, уследило је послужење у сали новог парохијског дома у порти храма са поуком, а Архијерејски намесник подунавски протојереј-ставрофор Гавро Милановић се посебно у име свештенства обратио Епископу речима свесрдне захвалности за поуку и подршку у сваком времену и свим околностима.

Текст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки
Фотографије: Силвија Ромић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *