Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова у Војки

У петак, Треће недеље Часног поста, 2.априла 2021. године, у 9:30 часова, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Војки, Светом Архијерејском Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

Епископу сремском су том приликом саслуживали протојереј Радомир Сандић, јереј Слађан Видаковић, епархијски ђакон Горан Власац и новопазовачки ђакон Светогор Сандић.

Чтецирали су вероучитељи Илија Алексић и Душан Тишма. За певницом су појали складно и с љубављу свештеници Архијерејског намесништва старопазовачког.

Исповедник свештенству и вероучитељима је био протојереј-ставрофор Велизар Живановић, пензионисани парох сремскокарловачки и бивши секретар Епархије сремске.

О реду и поретку током Литургије и исповести се постарао протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки.

Сви свештеници и вероучитељи старопазовачког намесништва, верни народ и ученици веронауке из овог села су приступили Светим Тајнама Христовом, причестивши се из Светог Путира.

После Свете Литургије беседио је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

Владика Василије поучавао је верни народ говорећи о значају Свете тајне исповести и покајања, пожелевши да исповеђени и чистог срца дочекамо славно Христово Васкрсење.

У име Епископа и свештеника, протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки се захвалио домаћинима паросима, војачким духовним оцима Радомиру Сандићу и Лазару Кашићу на добром домаћинству и гостопримству које је припремљено данашњега дана.

Захвалност је упућена и свештеницима за певницом, на лепом и умилном пјенију током Пређеосвећене Литургије.

Нека свима Свето Причешће буде на радост, здравље и спасење и да на Другом и страшном доласку будемо удостојени славе Царства Христовога. 

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: протонамесник Ђорђе Ковљен

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *