Патријарх српски Порфирије примио потпредседника Владе г. Бранка Ружића

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 31. марта 2021. године у Патријаршији српској у Београду првог потпредседника Владе Републике Србије и министра просвете, науке и технолошког развоја г. Бранка Ружића.

У срдачном разговору Његова Светост Патријарх је истакао значај добре сарадње Српске Православне Цркве и Министарства просвете, науке и технолошког развоја нарочито у циљу унапређења квалитета наставе веронауке и положаја вероучитеља. Патријарх је посебно нагласио да је Црква изградила темеље српске народне просвете коју је вековима развијала под сводовима манастира, богословија и других црквено-просветних завода, а што је крунисала оснивањем Православног богословског факултета, једног од оснивача Универзитета у Београду, који управо обележава стогодишњицу постојања.

Министар Ружић је Његовој Светости срдачно честитао избор и устоличење у трон предстојатеља Српске Православне Цркве и истакао да је сарадња Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Српске Православне Цркве од драгоцене важности за очување идентитета, традиције и историјских вредности које баштини српски народ.

Пријему су присуствовали викарни Епископ ремезијански г. Стефан, државна секретарка гђа Маријана Дукић Мијатовић, саветник за верска питања г. Милета Радојевић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *