Исповест и причешће Архијерејског намесништва пећиначког у Огару

Усрдним појањем химне Пресветој Богородици „Достојно јест“ свештенство Архијерејског намесништва пећиначког на челу са својим Архијерејским намесником – јерејем Бојаном Мијановићем, парохом пећиначким, присутним вероучитељима, председником општине Пећинци г. Синишом Ђокићем и верним народом дочекали су 24. марта 2021. лета Господњег Његово Преосвештенство Епископа сремског Г. Г. Василија у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Огару.

Повод овога сабрања било је служење Свете Архијерејске Литургије Пређеосвећених дарова, исповест и причешће свештенства Архијерејског намесништва пећиначког, вероучитеља и вернога народа.

Светом Архијерејском Литургијом Пређеосвећених дарова, започетом у 9:30 часова, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије уз саслуживање протојереја – ставрофора Жељка Кретића, пароха шимановачког, јереја Стевана Сремца, пароха прховачког и сремскомихаљевачког, ђакона Горана Власца и чтечева г. Марка Ракића и г. Петра Кашића.

За певницом су појали протојереј Александар Урумовић, парох ашањски, јереј Предраг Михајловић, парох купински, јереј Милан Главашевић, парох попиначки и сибачки, јереј Слободан Мицић, парох обрешки, као и присутно свештенство и верни народ.

Паримије је читао јереј Недељко Ковач, парох дечки и карловчићански. Исповедник свештенству и вероучитељима био је протојереј – ставрофор Ђорђе Воларевић, пензионисани парох шидски.

Надахнутом беседом присутнима и речима очинске утехе, након Свете Архијерејске Литургије Пређеосвећених дарова, обратио се Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије, говоривши о Светој Литургији Пређеосвећених дарова, смислу и потреби исповести и причешћу како свештенства тако и  вернога народа за истим, уз благодарност свим присутнима на учешћу и молитвену жељу за духовно и телесно здравље и напредак.

Трпеза љубави настављена је трудом и жртвом јереја Милана Томашевића, пароха огарског и вернога народа из Огара у ресторану „Палма“ у Пећинцима. Том приликом прочитане су речи једног свештеника СПЦ за духовно бодрење присутном свештенству и вероучитељима, као онима који су кроз векове постојања СПЦ духовно водили, бодрили и старали се о повереној духовној пастви – верном народу, живој Цркви Христовој, о чему се током наставка трпезе љубави и разговарало.

приредио: јереј Слободан Мицић, прив. парох обрешки

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *