Света литургија у цркви Светог Јована Шангајског у Батајници

Старешина велелепне богомоље чији је заштитник Свети Јован Шангајски, отац Дарко Кончаревић, началствовао је у недељу 17. јануара 2021. године торжественом Литургијом.

Зимска идила у батајничком насељу Шангају, а у цркви топло око срца, јер се служи служба Богу. Изображени ликови Светог Јована Шангајског и поред њега Светог Владике Николаја Охридског и Жичког и са њима сви Божји угодници са иконостаса смотре на верни народ.

Певницом је руководила вероучитељ Драгана Кончаревић. Пред умилним гласовима верног народа пламен у кандилима се у ритму мелодије и молитве разгарао баш као и жарка молитва произнета од стране свештенства – старешине Цркве оца Дарка Кончаревића и новог пароха друге парохије, оца Николе Ерцега.

После свете Литургије кратком беседом се обратио отац Дарко Кончаревић казујући да се мора много мисионарити да се млади свет приведе Богу и Цркви, да живи по јеванђељским начелима, насупрот свему што се данас нуди у савременом свету, а што је супротно хришћанским вредностима.

Отац Дарко је представио новог сабрата цркве Светог Јована Шангајског, оца Николу Ерцега, којем је био професор у Карловачкој богословији. Лепо је видети професора и ученика на истом Божјем задатку.

После кратког дружења у самој цркви са парохијанима, агапе је настављена у канцеларији где је богоугодни разговор о Светом Јовану Шангајском, о његовим чудесним исцелењима болних, о јављању вернима који га призову молитвом, учинио велику радост парохијанима.

Сваког петка у 17 часова се служи Акатист Светом Јовану Шангајском док се суботом у исто време служи Акатист Светом Серафиму Саровском. Недељом и празником света Литургија служи се у 9 часова.

Текст, звучни запис и фотографије: Зорица Зец

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *