Материце у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама

У Недељу светих праотаца, 27. децембра 2020. године, празник Материцa прослављен је у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама. Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Миле Јокић, уз саслужење протојереја Миће Ристића, пароха бусијског.

За певницом су појали чланови црквеног хора Св. Јован Златоусти, предвођени маестралним хоровођом Тамаром Пајдић, професором музике. Својим присуством и појањем молитвено сабрање увеличали су и чланови дечјег црквеног хора Анђелчићи, којим руководи вероучитељ Стефан Гавровски.

Пригодном беседом народу се обратио управо вероучитељ Стефан, који је говорио о припремним недељама пред празник Христовог Рођења и тумачио Јеванђелска зачала која говоре о свадби царевог сина и исцељењу десеторице губаваца. Вероучитељ је нагласио значај и улогу мајчинства, као и добрих дела која увек треба да чинимо, а погово у овим данима праштања и припремања за Рођење Христово.

Протојереј-ставрофор Миле Јокић захвалио се госпођи Љиљани Вукобрат, Снежани Тишми и Бранки Басарић, које су припремиле поколоне за децу, верном народу, као и теологу Стефану Гавровском, а свим садашњим и будућим мајкама пожелео срећан и благословен празник.

Уследио је чин везивања мајки, које су децу даривале поклонима. У вечерњим часовима служен је акатист Пресветој Богородици Хиландарској Тројеручици, као и помен свим упокојеним мајкама.

Извор: Епархије сремска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *