Пастирско писмо архијерејског намесника румског

На празник Светог Стефана Дечанског и славу Општине Рума која се обележава управо на данашњи дан, 24. новембра, када је на Великом народном збору донета одлука о присаједињењу Срема Србији, архијерејски намесник и парох румски протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић се из болничке постеље обратио пастирским писмом румској заједници.

Обраћање оца Сретена преносимо вам у наставку:

“Љубљени моји,

благодаћу Божијом и старањем наших лекара и њихових сарадника пуних љубави и вашим молитвама, сваким даном све сам боље и боље. Веома сам захвалан Богу и свима за све што чините, али не могу а да вас још не замолим за следеће дело заједничке љубави која нам је сада најпотребнија.

Молим Вас и љубим и Светим Стефаном Дечанским, нашим заштитником и Пресветом Богородицом Млекопитатељницом, препоручујем да у своме дому држимо упаљено кандило пред иконом и да у 20 часова редовно, а ко може и чешће, чита 50. Псалам за све оне који лече и за оне које лече. Пуни су љубави и хришћани на делу али и као људи требају додатне снаге коју молите непрестано.

И још мало наше обазривости са маском, да им смањимо обавезе које ових месеци имају даноноћно. Боре се надљудским снагама месецима, а ми им можемо допринети нашим смиривањем и молитвом.

Срећна нам слава љубљени Румљани!

Ваш прота Сретен!”

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *