Светом Литургијом прослављен Митровдан – Слава града Сремске Митровице

Светом литургијом коју је у недељу 8. новембра 2020. године одслужило свештенство саборног храма Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици прослављена је слава овог храма и Града Сремске Митровице.

Организација овогодишње прославе храмовне и градске славе била је подређена специфичним условима и ограничењима због епидемиолошких мера у заштити становништва од корона вируса због чега је изостала традиционална литија до базилике Светог Димитрија и друге пратеће манифестације.

Свечаном евхаристијском чину у највећем митровачком храму присуствовали су Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић и Председник Скупштине града Илија Недић.

Након освећења и резања славског колача честитајући празник, присутном верном народу у кратким беседама обратили су се старешина храма и протојереј-ставрофор Гвозден Арамбашић и Светлана Миловановић.

Обележавање славе и празновање Светог Димитрија настављено је у градској кући.

Остаје нада да ће тренутна ситација бити превазиђена и да ће прослава следеће градске славе бити у препознатљивом свечаном формату као и претходних година.

Текст и фото: г. Дејан Мостарлић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *