Дан породице и Дечији дан у Лаћарку

У петак, 9. октобра 2020. године, у Лаћарку, одржана је манифестација поводом Дана породице и Дечијег дана, са циљем афирмације, односно истицања породице и породичних вредности као битних основа сваке заједнице, а не заборављајући на чињеницу да смо ми заправо Црква и једна велика породица, која треба да негује , заједништво, хуманост, бригу и љубав према нашем ближњем.

Тим поводом, по први пут је одржан лаћарачки Сабор деце, где су малишани показали своја умећа и вредности, пре свега оне духовне, а све кроз игру и смех који је топао јесењи дан учинио још топлијим.

Одржана је ликовна колонија за ученике првог разреда, под називом: „Моја породица“ где је приказана породица као ослонац сваког појединца, и то као стабилна социјална заједница, где постоје љубав, компромис, поштовање и пријатељство.

Да би дружење било још лепше побринуле су се и етно групе “Храм” и „Српски дом“, као и народни гуслар Витомир Вулин, док је све то испраћено уз спортске активности, игре без граница и анимације за децу.

Оно што је дало посебну ноту и величину јесте хуманост и саосећајност према маленој Лани Јовановић – великом борцу, која болује од спиналне мишићне атрофије и којој је потребна помоћ да би оздравила. А колико је та врлина усађена у малишане, видело се по њиховој срдачности и неизмерној жељи да помогну, док су за похвалу и њихови коментари да је ту највећу улогу одиграло родитељско васпитање, као и духовног оца, односно вероучитеља. Зато је одржана хиуманитарна акција где ће средства бити усмерена управо маленој Лани.

Уз жељу да сваки дан буде испуњен радошћу и смехом у свакој породици, те да нам јаке породице и породичне везе омогуће сигурну средину која је потребна за развој и напредак сваког појединца, манифестација је приведена крају, на радост свих посетилаца а пре свега деце и њихових породица, захваљујући пре свега организатору ове манифестације, вероучитељу- нашем драгом оцу Браниславу Дивљаку (коме уједно и благодаримо за информације и фотографије).

Текст: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *