Најава: Богослужења Патријарха српског г. Иринеја

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј на празник Воздвижења Часнога Крста, у недељу 27. октобра, началствоваће Светом архијерејском Литургијом у цркви Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског у Земуну. Света Литургија је предвиђена за 9.00 часова, а дочек Свјатјејшег Владике у 8.30 часова, испред самог храма.

Током наредног месеца, октобра, предвиђена су следећа богослужења Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја:

У манастиру Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, у Куршумлији, у суботу 3.октобра, на празник Светог великомученика Јевстатија, док је дочек Патријарха планиран тог дана у 16.00 часова. Након тога следи Вечерње богослужење и освећење звона.

Наредног дана, 4. октобра, у недељу 17. по Духовима, Патријарх српски г. Иринеј ће у 8.00 часова извршити освећење храма Преображења Господњег у Пролом Бањи, а потом началствовати Светом Литургијом.

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј такође ће богослужити 11. октобра, у Храму Светог Јована Владимира у београдском насељу Медаковић, док ће на празник Светог Луке, 31. октобра, началствовати Светом Литургијом у Цркви Светог Апостола Луке у насељу Кошутњак.

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *