Посета Патријарха српског г. Иринеја Крагујевцу

У четвртак, 13. августа 2020. године, Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, посетио је Саборни храм Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Верни народ и свештенство Архијерејског намесништва крагујевачког и лепеничког са својим архипастиром Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским Господином Јованом, дочекали су и срдачно поздравили долазак поглавара и предстојатеља Српске православне цркве. Патријарх Иринеј се захвалио на дивном дочеку, и поделио свој архипастирски благослов свештенству и верном народу града Крагујевца.

У част доласка Његове Светости, Преосвећени Владика Јован је организовао пријем и свечани ручак драгим гостима у Епархијском двору. Свечаном ручку присуствовао је и директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама Господин Милета Радојевић и заменик председника ЕУО-а Епархије шумадијске Господин Радиша Пљакић. Након трпезе љубави, Његова Светост Патријарх Иринеј у пратњи Епископа шумадијског Јована, посетиће родно место Патријарха, село Видова, и обићи извођење радова на цркви у истоименом селу.

Фотографије на линку:

http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/6895-poseta-njegove-svetosti-patrijarha-srpskog-gospodina-irineja-prestonom-gradu-eparhije-sumadijske-kragujevcu

Текст: протојереј Срећко Зечевић

Извор: СП Епархија шумадијска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *