Празник Свете преподобномученице Параскеве у Огару

Празник Свете преподобномученице Параскеве и молитвеног сећања на жртве пострадале током Другог светског рата – 7. и 8. августа 2020. лета Господњег у селу Огару обележен је светим богослужењима.

У навечерје празника Свете преподобномученице Параскеве служена је у храму Преноса моштију Светог оца Николаја Света Тајна Јелеосвећења са почетком у 18 часова.

Светом Тајном Јелеосвећења началствовао је јереј Слободан Мицић, парох обрешки, уз саслуживање јереја Саше Милијашевића, пароха доњетоварничког, домаћина – јереја Милана Томашевића и мноштва вернога народа.

Пригодном надахнутом беседом обратио се присутнима јереј Саша Милијашевић, парох доњотоварнички, говоривши о извршеној Светој Тајни Јелеосвећења, празнику и молитвама личним и богослужбеним као потреби сваког хришћанина уз честитање празника домаћинима – свештенику и верном народу.

Света Литургија је служена на сам празник Свете преподобномученице Параскеве са почетком у 9 часова. Светом Литургијом је началствовао јереј Слободан Мицић, парох обрешки, уз саслуживање јереја Саше Милијашевића, пароха доњетоварничког, јереја Милана Томашевића и присуство верног народа из Огара и околине. Дивном празничном беседом после Свете Литургије присутнима се обратио домаћин јереј Милан Томашевић, парох огарски.

После свршетка Свете Литургије извршен је помен пострадалим жртвама из Огара у Другом светском рату код споменика истим на центру села и полагање венца. Помену су присуствовали представници месне власти, који су положили венац.

Присутнима се обратио пригодним речима поздрава и духовног бодрења јереј Слободан Мицић, парох обрешки, указавши на нашу потребу и дужност да предату нам слободу од стране наших пострадалих предака сачувамо и предамо нашим поколењима.

Приредио: јереј Слободан Мицић, прив. парох обрешки

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *