Уснула у Господу монахиња Ирина (Јефтенић)

Данас, 28. јула 2020. године, уснула је у Господу наша драга мати, монахиња Ирина (Јефтенић) из манастира Раваница – Врдник.

Мати Ирина је у манастир Гомионица дошла на Видовдан 1958. године а замонашена је на Петровдан 1963. у истом манастиру. Била је на послушању у двору, у Бањалуци, код Епископа Андреја.

У манастир Раваница – Врдник, на јужним падинама Фрушке Горе, у Епархију сремску, мати Ирина је дошла давне 1981. године, код Епископа Андреја, причислена манастиру Раваница, док је на послушању у двору била код Епископа Андреја и Епископа Василија до 1992. године и од 2004. до 2020. године.

Готово шест деценија, као верна слушкиња Господња, мати Ирина провела је у англеском монашком чину, сведочећи својим унутрашњим животом и зрачећи у сусрету са светом, са ближњима. Њу је красила монашка скромност, хришћанска ведрина и љубав према сваком.

Света архијерејска Литургија биће служена сутра, 29. јула 2020. године са почетком у 9.30 часова, а опело у 11.30 часова, у манастиру Раваница – Врдник.

Иако смо тужни, ми знамо да је право живљење наше не овде на земљи, него управо на небесима, па зато мати Ирина може сигурно да запева са псалмопевцом Давидом: Мили су ми станови твоји Господе. А ми остајемо овде, дужни сада да њу у молитвама помињемо јер она ни сада неће стати да се моли за нас. Амин.

Фото: Епархија сремска

За информације захваљујемо се архијерејском намеснику

и пароху румском протојереју Сретену Лазаревићу

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *