Фондација принцезе Катарине донирала медицинску помоћ широм Србије

Њ.К.В. Принцеза Катарина и њена Фондација донирали су и од данас испоручиле медицинску помоћ у вредности већој од 500.000 евра за 17 болница широм Србије и српском народу.

Њ.К.В. Принцеза Катарина је од своје ране младости научила да давање другима представља дар. Давање пружа осећај задовољства и благостања док чините нешто што мења ствари на боље, нарочито у овим тешким временима када се цео свет бори са корона вирусом. Уједињеним напорима, и уз подршку др Дагласа Џексона, председника Пројект Ц.У.Р.Е. из Денвера, и њујоршке хуманитарне организације Лајфлајн, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, у Србију су стигла три контејнера медицинске помоћи.

„Мој супруг и ја смо захвални др Дагласу Џексону, председнику Пројект Ц.У.Р.Е. који већ дужи низ година помаже мојој Фондацији у Србији. Веома је важно, посебно у овом тренутку, имајући у виду кроз шта наши херојски лекари, медицинске сестре и медицинско особље пролазе због корона вируса, да имају све што им је потребно да би могли да помогну људима и да спасавају животе“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

У три контејнера медицинске помоћи донето је: 96 електричних кревета за интензивну негу (Страјкер ИЦУ кревети), 3 педијатријска кревета за прегледе, 380 мадраца за болничке кревете, 30 сталака за инфузију, 2 стерилизатора за суву стерилизацију, 5 штапова за ходање, 5 ноћних сточића, 200 штака, 10 штака за децу и 40 шеталица.

Ову веома важну донацију примило је 17 болница широм Србије: Клинички центар Србије – Клиника за дигестивну хирургију, КБЦ Земун, КБЦ Драгиша Мишовић, Ортопедска болница Бањица, Болница Свети Сава и Специјална болница за церебралну парализу, болнице у Вршцу, Смедереву, Кикинди, Суботици, Ваљеву, Ћуприји, Лесковцу, Зрењанину, Лозници, Алексинцу и Дом здравља у Врању.

Фотографије можете погледати на следећем линку: https://www.lifelineaid.org/princeze-katarine-donirala-17-bolnica/?lang=sr

Извор: Фондација принцезе Катарине

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *