Торжествена прослава Видовдана у звездарској Лазарици

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 28. јуна 2020. године, на Видовдан, светом Литургијом у цркви Лазарици на Звездари.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Бранко Топаловић, архијерејски намесник; Мирослав Миленковић, старешина цркве Покрова Пресвете Богородице и Милан Топић из цркве Свете Тројице; протојереј Невенко Сукур из цркве Светог Симеона Мироточивог; као и ђакони Драган Танисијевић, Радомир Врућинић и Предраг Пиперски.

Пре почетка Литургије, Патријарх  је рукопроизвео г. Ивицу Стојковића и г. Слободана Пајевића, парохијане и ревносне боготражитеље, у чин чтеца. После светог причешћа и литије око храма преломљен је славски колач овогодишњих славара породице Николић из Београда, а родом из царског града Призрена.

Празнично сабрање завршено је трпезом љубави током које је протојереј-ставрофор Драгослав Стикић замолио Његову Светост Патријарха да, као домаћин цркве Лазарице, уручи дарове служашчим свештеницима и ђаконима, као и лазаричким великим добротворима. Његпову Светост Патријарха у име братства је даривао старешина храма Светог кнеза Лазара на Звездари.

Уочи Видовдана, у храму у коме се чувају честица моштију Светох кнеза Лазара и чудотворна икона Светог Мине, јереј Срећко Богићевић, парох лазарички, служио је празнично бденије уз саслужење ђакона Мирослава Николића и Ивице Чаировића.

Извор: Сајт СПЦ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *