Шимановчани прославили храмовну славу Пренос моштију светог Николаја

Светом Литургијом, која је служена 22. маја 2020. лета Господњег поводом храмовне славе у Шимановцима у храму посвећеном Преносу моштију Светог оца Николаја са почетком у 9:00 часова, началствовао је протојереј – ставрофор Жељко Кретић, парох шимановачки, уз саслуживање јереја Велибора Симића, пароха крњешевачког и јереја Слободана Мицића, пароха обрешког.

Својим појањем за певницом допринели су Стефан Гавровски студент теологије као и шимановачки појци Анђелко Стојков и Спасо Ристивојевић, као и присутни верни народ.

На крају Литургије, празничну проповед и речи духовне утехе одржао је јереј Слободан Мицић, парох обрешки уједно и као један од овогодишњих кумова храмовне славе у Шимановцима, говоривши о значају празника, храмовне славе, црквеног кумства и хришћанске љубави – као смисла нашега живота.

Затим је уследила Литија око Светог храма, помен пострадалима из Шимановаца и освећење славских колача и жита, пријава кумова за следећу годину. Овогодишњи кумови храмовне славе били су: јереј Слобдан Мицић, парох обрешки, породице господе Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Виде Миличевић и Владимира Радосављевића. За следећу годину пријављени су поново овогодишњи кумови храмовне славе и породица господина Мирослава Ивковића

Наставак заједнице љубави уследио је у просторији црквене сале у Шимановцима захваљујући љубави и труду домаћина – пароха и његове породице, црквених кумова и вернога народа. При крају трпезе љубави, пригодним говором и речима захвалности се обратио протојереј – ставрофор Жељко Кретић.

Извор:Шимановци.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *