Одбијене жалбе адвоката: Епископ Јоаникије и свештеници остају у притвору

Богом спасавана Православна Епархија будимљанско-никшићка на својој званичној интернет-страници саопштила је да су одбијени приговори адвоката због притварања Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и седам свештеника ове Епархије.

У саопштењу се каже:

Након што је, данас, у сриједу 13. маја 2020. године, Судија за истрагу одбио приговоре адвоката на рјешење о задржавању од 72 сата, Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и свештенство остају у притвору.

Притвор до 72 сата одређен је свештеницима никшићког намјесништва: Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу.

Задржавање до 72 сата одређено је и свештенику Слободану Јокићу, архијерејском намјеснику никшићком, који је због здравственог стања синоћ био хоспитализован, саопштила је Епархија будимљанско-никшићка.

У среду, 13. маја, у Саборном храму у Никшићу служен је молебан за ослобађање утамниченог Епископа Јоаникија и свештеника. Молебан су служили свештенство и свештеномонаштво Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке, уз присуство бројног верног народа, саопштила је Епархија будимљанско-никшићка.

Фото: Митрополија црногорско-приморска

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *