Прослављен празник рођења Богомладенца Господа Исуса Христа у храму Вазнесења Господњег у Руми

На празник рођења Богомладенца Господа Исуса Христа у храму Вазнесења Господњег у Руми служено је у 04,оо часа јутрење богослужење којим је началствовао јереј Драган Арсеновић, парох II парохије а саслуживао му је јереј Ђорђе Санчанин, парох I парохије.

Света литургија је служена у 09,30 часова којом је началствовао пензионисани парох и некадашњи архијерејски намесник румски протојереј-ставрофор Јован Јовичић а саслуживали су јереј Драган Арсеновић,парох  II парохије и јереј Ђорђе Санчанин, парох I парохије.

За певницом су певали г-дин Милан Васић, студент I године ПБФ-а у Београду, вероучитељ Милош Гудовић са верним парохијанима. Божићну посланицу је прочитао отац Драган Арсеновић а по завршетку свете литургије окупљени народ је поздравио и отац Ђорђе Санчанин .

Вечерње богослужење у 18,оо часова је служио јереј Ђорђе Санчанин, парох I парохије а за певницом је певао јереј Драган Арсеновић, парох  II парохије.

Честитамо Вама и целокупном православном српском народу рођење Богомладенца Господа Исуса Христа уз најрадоснији хришћански поздрав „МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ РОДИ“ !

Текст и фотографије: Јереј Ђорђе Санчанин, парох I парохије храма Вазнесења Господњег у Руми

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *