У Руми почињу Дани словенске писмености и културе

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊУ ДАНИ СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ И КУЛТУРЕ

Вечерас се отварају Дани словенске писмености и културе који ће трајати до 23. маја.
Свечано отварање заказано је за 19 часова у Великој дворани Културног центра. Уз поздравну реч председника Општине Рума, Слађана Манчића, протојереја Сретена Лазаревића, архијерејској намесника румског, и Младена Весковића, начелника у сектору за међународну сарадњу Министарства културе и информисања Републике Србије, овогодишњу манифестацију отвориће амбасадор Републике Словачке у Србији, Јан Варшо.
За вечерас је припремљен и уметнички програм у којем ће наступити првак опере Српског народног позоришта у Новом Саду Бранислав Јатић, ГТО “Бранко Радичевић, Новосадски квартет, АНИП “Бранко Радичевић” и Српско певачко друштво у Руми. Водитељ програма биће Бошко Неговановић.
Ова традиционална манифестација посвећена је афирмацији културе, филозофије и уметности свих словенских народа, са акцентом на књижевна стваралаштва 12 земаља у којима живе словенски народи. Конципирана је тако да се у исто време обележи и дан великих просветитеља светих Ћирила и Методија.
Дани словенске писмености и културе одржавају се пети пут у Руми, а организује их Градска библиотека ”Атанасије Стојковић” уз покровитељство Општине Рума. Први пут ове године манифестацију је финансијски подржало и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *