Акатист Светој Петки и парастос у Бусијама

У петак, 24.маја 2019.године у храму Светих равноапостолних Ћирила и Методија, у 18:00 часова, Акатист Светој Петки, испред њених светих моштију, су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Данило Стегњаић, протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић, протојереј-ставрофор Срђан Ђурђевић, протојереј Никола Деспот, протонамесник Марко Симић, јереји Слађан Видаковић, Велибор Симић, Бојан Мијановић, Александар Чавка, Сава Мишановић, Бојан Нинковић, Ненад Катић, Стефан Трифковић, Милорад Бојчић, и протођакон Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, Слободан Вујасиновић.
У овом молитвеном сабрању су били и протојереји-ставрофори Милорад Симић и Кристо Алексић, протојереј Миодраг Лујић, протојереј др Борис Милинковић, архијерејски намесник сремскокарловачки, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Драган Зорица, и ђакон Светогор Сандић.
После Акатиста је поред храма, а испред спомен обележја, одслужен парастос свима који су дали животе за веру Православну, бранећи свој, српски народ и своја огњишта.
Веома надахнуто је беседио протојереј др Борис Милинковић, о веру нашој спасоносној и крстоносној, о многом страдању нашег народа, о нади у Христа Спаситеља, Који је вечна Истина вечна Правда, и вечна Љубав.
Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, се са својим сабратом протојерејем Мићом Ристићем свима захвалио што су били вечерас у овоме светоме храму, узносећи молитве Светој Петки, и молитве за оне који су побијени од руке злочиначке у Републици Српској Крајини, и у свим српским земљама.
Затим су испред храма деца из Бусија отпевала Васкршњу песму „Људи ликујте“, прелепу песму „Ми смо деца неба“ и рецитовала о Часном Крсту и молитви.
Благодаримо протојереју-ставрофору Милу Јокићу, архијерејском намеснику старопазовачком, и протојереју Мићи Ристићу, на дивној организацији храмовне славе, и на гостопримству свима који се данас окупише на славословљење Господу, и угодницима Његовим, Светој браћи Ћирилу и Методију.
извор сајт Епархије сремске
                           ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *