БОЖИЋ У БЕШКИ

По Бадње дрво бешчанска парохија Ваведења Пресвете Богородице је организовала одлазак на Фрушку Гору. Парохијане је водио старешина храма Ваведења протојереј-ставрофор Брацо Санчанин са својим сапарохом протојерејем Мирославом Дамњановићем. Вероучитељ ђакон Горан Груловић је водио децу веронауке из виших разреда, ко је од деце  био спреман да по јакој зими крене у пределе Фрушке Горе. Прво смо се помолили и осветили Бадње дрво, а затим и посекли у славу Христа Бога. После тога отишли смо до манастира Велике Ремете и у древном храму манастирском отпевали тропар Рождества. Пуни нове снаге за наступајућу годину кренули смо према Бешки, а затим се у миру разишли кућама.

После  подне у  17 часова служено је вечерње богослужење, а служили су протојереј-ставрофор Брацо Санчанин, протојереј Мирослав Дамњановић и ђакон Горан Груловић. Мноштво народа и деце обрадовало је срца свештенства, па је у пригодној беседи прота Браца нагласио божанствену лепоту Празника и похвалио присуство деце и верујућих људи у храму као месту окупљања. Уследила је Литија око храма и молитвено паљење Бадњака.

Ујутро у 4 часа на сам дан Божића служено је јутрење богослужење, а служили су протојереј-ставрофор Брацо Санчанин и протојереј Мирослав Дамњановић.

Божићна Литургија је служена у 10 часова, служили су протојереј-ставрофор Брацо Санчанин, протојереј Мирослав Дамњановић и ђакон Горан Груловић. Коњаници који иду по селу су се након Свете Литургије појавили у порти храма, као што и сваке године прво дођу по благослов.

ђакон Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *